Koncert Tropico Benda uz direktan TV prenos

 

Manifestaciju „Slatki dani u srcu Bačke“ sam već spominjao ( ne bez razloga) u mojim tekstovima. Sem organizacionih finesa, koje su u nadležnosti organizatora, bitan je i segment praćenja ovog događaja. Upravo ovaj segment zaokupirao je moju pažnju i rešio sam da mu posvetim adekvatan i zaslužen prostor.

 

Kada govorimo o samim gostima, Tropico bend je mlada ekipa muzičara, čiji se muzički dijapazon prostire od latino nota pa do najklasičnijih balada. Dobitna kombinacija za današnje vreme i magnet za publiku iz Crvenke i mnogih drugih mesta. Lokalna televizija rešila je da se uhvati u koštac i prihvati izazov snimanja ovog događaja. Dabome, suviše je optimistično očekivati da jedna lokalna televizija sa svojim kapacitetima može stoprocentno da odgovori ovakvom izazovu, te je pozvala u pomoć ekipu Videoprodukcije. I – magija je mogla da počne ! Kadrovi snimani kamerama sa visokom rezolucijom dali su savršeni rezultat u spoju sa vizuelnim efektima u pozadini. Kao i u svakom video projektu, kadriranje je najosnovnije, te bez njega ni neka nadrezolucija ne bi uspela da obavi posao. Ovde su kadrovi savršeni te je i misija obavljena uspešno. Ono sa čime može ekipa Videoprodukcije da se podiči jeste kran, koji je ovde uradio lavovski deo posla. Prisustvo krana eliminisalo je bilo kakvu mogućnost tumbanja i, samim tim, gubljenja fokusa na kameri. Da ne bude da je kran sveto slovo ovog događaja, i kadrovi snimani stativom, pa i oni iz ruke, delovali su, u najmanju ruku, fascinantno. Još jedan aspekt koji je dao pečat ovom događaju jeste tv prenos. Tek poslednjih godina u Kuli je praksa da se značajni događaji prenose, a za to je zaslužna lokalna televizija, a realizator je – pogodite ko ? Pa, ekipa okupljena oko Videoprodukcije. Vredan i ambiciozan tim, sa tehnikom najmodernije generacije, uneo je živost u medijski svet kulske opštine. Sa ovakvim radom i pružanjem sebe poslu, nisu daleko od toga da, ko što bi David Guetta naveo u jednoj pesmi, svet bude njihov.

 

Za relativno kratko vreme, Videoprodukcija je uspela da se popne visoko na lestvicu producentskih kuća na dobrom glasu. Vredan rad i tehnika u skladu sa 21. vekom predstavlja dobitnu kombinaciju, pogotovo za lokalce koji nastoje da se izbore za svoje mesto pod suncem. O narednim projektima, koji nimalo ne zaostaju za ovim, drugom prilikom. Lokalno delovanje sa globalnim ambicijama i globalnom opremom sigurna je jednačina za uspeh.