Snimanje emisije „Izazovi avanturu“

Stara izreka kaže da je svaki čovek po malo avanturista i da avantura čuči u svima nama i samo čeka da jednom bude probuđena.
Počev od perioda otkrivanja novog sveta, ali i znatno ranije, radoznalost je bila najosnovniji pokretač čoveka, ono što ga je činilo boljim i spremnijim da odgovori na sve buduće izazove. Ne postoji ni jedna osoba na svetu, bilo da je reč o direktoru uspešne kompanije, ili o radniku zaposlenom u skromnoj proizvodnji, koji bar ponekad nije poželela da ode u nepoznato i da otkrije neki skriveni kutak, koji bi sačuvao samo za sebe. Blagodeti prirode,i uživanje u njima, pomažu organizmu da se adekvatno izbori sa stresom,a trenuci u prirodi, koji su trajno zabeleženi, omogućavaju da svet postane bolje mesto, a naše uspomene još bogatije.
Ekipa videoprodukcije je odlučila da poseti neistražene i retko posećene delove naše zemlje ali i okolnih zemalja, kako bi vam prenela svoje utiske i zabeležila svu lepotu prirode. Snimanje reklama i snimanje korporativnih filmova/videa je bilo nešto na šta je ekipa navikla, ali snimanje dokumetovanih filmova je bilo nešto novo.
Ipak,visoka produkcija i umeće dozvolili su avanturi da krene u svim pravcima, koje samo mašta i vreme mogu zamisliti. Visoke litice kanjona, zelene doline, nepristupačne pećine ili vodopadi, ostali su snimljeni trajno uz pomoć najnovije tehnologije kojom raspolažemo.
Svaka naša poseta otkrila je nove turističke potencijale koji jedva čekaju da budu istraženi i pruže potpuni užitak ljubiteljima prirode.
Današnja procena EU je da turizam kao grana delatnosti može postati značajan činilac u domaćem bruto proizvodu, i postati generator razvoja u regionima. Posebna pažnja je posvećena aktivnom turizmu koji obuhvata pešačke ture, slow adwenture turizmu u kome su avanture dostupne svima i ne iziskuju posebne veštine ili fizičku spremnost posetilaca, kao i gastronomskom turizmu koji obuhvata isprobavanje specijaliteta i posebnosti spremanja hrane i pića različitih kraja. Snimanje turističkih destinacija doprinosi boljem razumevanju potencijala koji ova zemlja ima.
Trend rasta turizma u Srbiji je prisutan i po podacima republičkog zavoda za statistiku broj dolaska turista je u martu 2021. godine veći za 25,1 % u odnosu na mart 2020., dok je broj noćenja za navedeni period veći za 21,3 %. Po istraživanjima koja su nastala pod pokroviteljstvom Erasmusa mapirano je da u Srbiji postoje područja koja su pogodna za seoski i agroturizam jer pružaju potrebu za novim osećajima i iskustvima, jačaju porodične veze kroz izolaciju od svakodnevnice, pružaju potreban odmor i relaksaciju.
Ekipa videoprodukcije je svojim radom uspela da prenese deo i netaknute prirode i avanture u sve domove putem svog YouTube kanala, i tako omogućila da se širem auditorijumu prikažu sve što turizam u Srbiji nudi .

Slični projekti