Snimanje emisije „Izazovi avanturu“ u Crnoj Gori

Jeste li ikada upoznali modernog Robinzona Krusoa ili ste i sami poželeli da pobegnete daleko od svega na neko pusto ostrvo? Da snimite video ,napravite story, okačite i ostatak dana uživate u prirodi. Ako uz ovu priču dodate još i talase mora, osećaj sunca koje vas greje, verovatnoća da ćete poželeti da istog trenutka krenete u avanturu je sto postotna.
Ekipa videoprodukcije je krenula u još jednu avanturu kako bi vam dočarala sve prednosti i izazove putovanja za koje nije potrebno mnogo, a koje vam može pružiti veoma puno. Cilj snimanja videa je bio poluostrvo Luštica i njegove skrivene tajne, kao i lokalni specijaliteta po kome je ono poznato. Turistički potencijal ovog poluostrva nije do kraja iskorišćen i on predstavlja pravu malu oazu netaknute prirode .
Ono što je ovaj put predstavljalo izazov pri snimanju videa, jeste kako zabeležiti na najbolji način sve utiske koje ovo mesto pruža, i pružiti budućem gledaocu iskreni doživljaj mesta na kome nikada nije bio, kao i sve impresije koje su se tokom avanture dešavale. Ono što se ovog puta htelo izbeći jeste snimanje videa koji bi bio nalik na snimanje reklame ili snimanju korporativnog videa.
Posebano mesto u ovom videu je predstavljao snimak podzemne garaže za podmornice, snimanje dronom, ali ništa manje zanimljivo nije bilo ni snimanje scene sa pečenjem brancina na plaži. Dokumentovati svakodnevan život i predstaviti ga na pristupačan i zanimljiv način, jeste lestvica koja je postavljena u najviše zahteve naše produkcije. Odabir Luštice kao destinacije, zbog netaknute prirode i izazova snimanja, poklopio se sa svim svetskim turističkim trendovima koji vladaju u poslednje dve godine, a čiji je moto otići na neistražena mesta, i uživati u dodiru sa prirodom. Ekipa videoprodukcije je odabirom lokacije stavila poseban izazov pred sebe, i na adekvatan način odgovorila na njega.
Ono što ovom snimanju videa daje poseban značaj jeste predstavljanje gastronomskih specijaliteta koji su specifični za ovo podneblje. Luštička longa je svakako jedna od njih. Nalik domaćoj pršuti, sačinjen od las karea i vrata, začinjen začinskim biljem sa istog podneblja predstavlja pravi specijalitet dostojan iskusnih gurmana.
Svi snimci koji su sačinjeni na ovoj avanturi predstavljaju dokumentovani doživljaj autora čitave ekipe videoprodukcije jednog očuvanog prirodnog ambijenta koji predstavlja neiskorišćeni turistički potencijal čije vreme tek treba da dođe. Predstavljanje na ovaj način, uz visoku produkciju, omogućava budućim avanturistima, ali i ozbiljnim turističkim radnicima, da jasno stvore i sagledaju ponudu koja će biti izvor dobrog raspoloženja svima koji se budu odlučili na avanturu.

Slični projekti